Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Αυστραλία - 05/03/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος επισκέπτεται την Αυστραλία από 4 - 11 Μαρτίου, πραγματοποίησε, ως πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, περιοδεία στις περιοχές της πολιτείας της Βικτώριας που πλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα. Συνοδευόμενος από την ομογενή Δήμαρχο του Whittlesea κα Mary Lalios, ο κ. Υπουργός μετέβη χθες στην περιοχή Kinglake West, όπου διαπίστωσε την έκταση της καταστροφής, εξέφρασε την αμέριστη συμπάθειά του και διαβίβασε την αλληλεγγύη της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς το λαό της Αυστραλίας.


Την ίδια μέρα, ο κ. Κυπριανού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κυπριακή ομογένεια της Μελβούρνης για τις εξελίξεις όσον αφορά στην παρούσα φάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού. Ακολούθως, παρέστη σε δεξίωση γνωριμίας και σε δείπνο που διοργάνωσαν προς τιμήν του ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Αγγελοδήμου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και ο Πρόεδρος κ. Κώστας Προκοπίου και η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΑΣΕΚΑ (Παναυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

Στο πλαίσιο των επαφών του με την ομογένεια, ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε περιοδεία στην έδρα της Κυπριακής Κοινότητας Βορείων Προαστίων Μελβούρνης και το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη Παναγιά του Κύκκου», καθώς και στην Κυπριακή Κοινότητα Sunshine Απόστολος Ανδρέας, όπου ξεναγήθηκε από τους Προέδρους των Κοινοτήτων κ.κ. Πανίκο Μηνά και Γιώργο Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μελβούρνη, τον κ. Κυπριανού φιλοξένησαν σε κοινό γεύμα προς τιμήν του οι Γενικοί Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στην Αυστραλία είναι το Σύδνεϋ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:02 PM