Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας - 08/01/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, κ. Frans Timmermans, καταφτάνει σήμερα στην Κύπρο στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης.


Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, ο κ. Timmermans θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, θέματα οικονομίας, τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία καθώς και άλλα ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ οι δύο αντιπροσωπείες θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Κασουλίδης προς τιμή του Ολλανδού ομολόγου του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής, ο κ. Timmermans θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο B. Θα τελέσει επίσης τα εγκαίνια συστέγασης των προξενικών γραφείων Ολλανδίας - Δανίας, ενώ θα επισκεφθεί και το Βυζαντινό Μουσείο του ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ, στο οποίο φυλάγονται οι τέσσερεις εικόνες του Αντιφωνητή, οι οποίες έχουν προσφάτως επιστραφεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση, στη βάση της Σύμβασης της Χάγης του 1954.

Ο Υπουργός Ευρώπης του Ολλανδίας αναχωρεί από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιανουαρίου 2014.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:10 PM