Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ - 17/06/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο.


Το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία για επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στο γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών, στη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος. Άλλα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου ήταν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και την Κίνα. Οι Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν, επίσης, τα συμπεράσματα του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 20 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα υπεγράφη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της ΕΕ με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο κ. Κυπριανού συνυπόγραψε με την ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας κα Kinga Gonz Πρωτόκολλο Ενισχυμένης Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Κατά την τελετή υπογραφής οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το Πρωτόκολλο θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:02:45 PM