Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Νορβηγία - 04/03/2012


Η συνεργασία στους τομείς υδρογονανθράκων, διμερή θέματα, το Κυπριακό, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία και η κρίση στην Ευρωζώνη, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Νορβηγία, η οποία πραγματοποιείται στις 5 Μαρτίου 2012 κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Jonas Gahr Støre.


Η Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Νορβηγός ομόλογός της, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθούν πρακτικοί τρόποι ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου – Νορβηγίας, και θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση της νορβηγικής πλευράς για το Κυπριακό και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις της κας Υπουργού με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας κ. Per Rune Henriksen, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων (Stortinget) κ. Svein Roald Hansen και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας PRIO (Peace Research Institute) κ. Kristian B. Harpviken. H Υπουργός Εξωτερικών θα δώσει επίσης διάλεξη στο PRIO με θέμα "Cyprus: A common country – a common future for all Cypriots" και θα παραθέσει συνέντευξη σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:37:50 PM