Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Διαπίστευση του Πρέσβυ κ. Γιώργου Πουλίδη στο Κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας


O Πρέσβυς της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης επέδωσε στις 3 Οκτωβρίου 2012, τα διαπιστευτήριά του στον Πρίγκηπα και Μεγάλο Μαγίστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, Fra΄ Robert Matthew Festing ως πρώτος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας.


Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο κ. Πουλίδης μετέφερε στο Μεγάλο Μαγίστρο Fra΄ Robert Matthew Festing εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, εγκάρδιες ευχές και εξέφρασε συγχαρητήρια για την ενεργή ανθρωπιστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση του Τάγματος σε κάθε γωνία του κόσμου. Επίσης, προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή του Κυπριακού καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις πάγιες θέσεις της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του προβλήματος. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα που αφορούν την προστασία των πολιτισμικών μνημείων και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών ελευθεριών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρίγκηπας Festing, υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασία όσον αφορά την καλλιέργεια του διαλόγου στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Τέλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ενόψει του Συνεδρίου “Cyprus Forum on the Protection and Conservation of Cultural Heritage in the Mediterranean” που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο και το οποίο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί την πρώτη κοινή σύμπραξη του Τάγματος με την Κυπριακή Δημοκρατία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:24:47 AM