Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κρασνοντάρ


Πληροφορίες για ΘεωρήσειςΤο Τμήμα Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου είναι αρμόδιο για να δέχεται και να εξετάζει τις αιτήσεις για έκδοση θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες υποβάλλονται από αλλοδαπούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο.

Για κατόχους διαβατηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας η παροχή θεώρησης όλων των τύπων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για τους κατόχους διαβατηρίων άλλων κρατών, το τέλος έκδοσης θεώρησης απλής εισόδου ανέρχεται στα €20, ενώ για έκδοση θεώρησης διπλής ή πολλαπλών εισόδων ανέρχεται στα €60 (το ποσό καταβάλλεται σε ρούβλια βάση της ισοτιμίας).

Από τον Μάιο 2009 έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικής προ-θεώρησης για την Κύπρο, το οποίο αφορά αποκλειστικά σε κατόχους ρωσικών διαβατηρίων οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο με απευθείας πτήση από τη Ρωσία. Το εν λόγω σύστημα παρέχει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής τους (προβίζα), δηλαδή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σημειώνεται ότι η προβίζα θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αιτήσεις έκδοσης θεώρησης ΜΟΝΗΣ εισόδου μόνο, για περίοδο διαμονής μέχρι 90 ημέρες.

Υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι είναι κάτοχοι έγκυρης θεώρησης Σέγκεν (τύπου C, single, double ή multiple entry) και οι οποίοι έχουν ήδη εισέλθει στο χώρο Σέγκεν, σύμφωνα με τους όρους χορήγησης της θεώρησης Σέγκεν που κατέχουν, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο άνευ εθνικής θεώρησης και να παραμείνουν στη Δημοκρατία για χρονικό διάστημα ίσο με το υπόλοιπο του χρόνου παραμονής που προβλέπεται στη θεώρηση που κατέχουν και το αργότερο μέχρι την λήξη της ισχύος αυτής.

Είσοδος και ωράριο

Το Τμήμα είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα - Παρασκευή, από 9.30π.μ. μέχρι 12.00μ. (για υποβολή αιτήσεων) και από 4.00 μ.μ. μέχρι 4.30 μ.μ. για επιστροφή των διαβατηρίων. Το ωράριο αυτό τηρείται αυστηρά, για να δίδεται η δυνατότητα στο προσωπικό μας να παρέχει την ταχύτερη και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.


- Περιορισμοί εισόδου και διέλευσης
- Κατάλογος τρίτων χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται θεώρηση εισόδου για να εισέθουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας


KΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ

INVEST IN CIPRUS

ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ/ΗΣ ΓΡΑΦΕΑ/ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΥ

ΑΒOUT CYPRUS

CYPRUSONFILM

FLAVOURS OF CYPRUS