Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κρασνοντάρ

Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κρασνοντάρ κ. Βασίλι Σβετς, αρμόδιο για θέματα Ανάπτυξης, είχε την Τετάρτη 29 Αυγούστου ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κρασνοντάρ κ. Ηλίας Μαυροκέφαλος, εγκαινιάζοντας ένα κύκλο επίσημων επαφών με τις αρχές της Περιφέρειας και της πόλης του Κρασνοντάρ.

Κατά τη συνάντηση οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με την Περιφέρεια του Κρασνοντάρ, ειδικότερα στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. «Είμαστε εδώ ακριβώς για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες προοπτικές για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της Κύπρου με τη Νότια Ρωσία σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό-εμπορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Πρόξενος, τονίζοντας τη σημασία της περιοχής για την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Αντιπερεφερειάρχης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Διοίκηση της Περιφέρειας στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με ευρωπαϊκές χώρες, υποδεικνύοντας πως οι επιχειρηματίες ξέρουν και μπορούν να βρουν τους τρόπους για επικερδείς συνεργασίες και επενδύσεις. Αναφέρθηκε επίσης στις εξαιρετικές σχέσεις με την Κύπρο οι οποίες βασίζονται στους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ του ρωσικού και του κυπριακού λαού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Κρασνοντάρ Σεργκέι Σκοροντούμοφ, ο Επικεφαλής του Τμήματος Επενδύσεων και Ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρασνοντάρ Γιούρι Βόλκοφ και ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα Επενδύσεων Μαξίμ Σλούσαρεφ.

Με πληθυσμό ο οποίος επίσημα φτάνει τα 5,7 εκατομμύρια κατοίκους (3η πιο μεγάλη στη Ρωσία) και ΑΕΠ το οποίο το 2016 έφτασε τα $36,6 δις, η Περιφέρεια Κρασνοντάρ, γνωστή και ως Κουμπάν, αποτελεί μια από τις περιοχές με τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενη κυρίως στον τουριστικό τομέα και την αγροτική παραγωγή.


KΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ

INVEST IN CIPRUS

FLAVOURS OF CYPRUS

ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

COVID-19