Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο

Εκδηλώσεις


«’ Που Δύσην ως Ανατολήν» με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και Μιλτιάδη Παπαστάμου, Βερολίνο, 14.12.2006
03/01/2007


Επιτυχής συναυλία στο Βερολίνο «’ Που Δύσην ως Ανατολήν» με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και Μιλτιάδη Παπαστάμου, 14.12.2006

Στις 14.12.2006 πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τεράστια επιτυχία η συναυλία «’ Που Δύσην ως Ανατολήν» με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και Μιλτιάδη Παπαστάμου με τραγούδια από την παλαιά Κύπρο και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Στο πολιτιστικό κέντρο του Βερολίνου Kulturbrauerei (Πολιτιστικό Ζυθοποιείο), στο πρώην Ανατολικό Βερολίνο, γνωστό σήμερα για τις συναυλίες του, που απευθύνονται ως επί το πλείστον στη νεολαία, ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο βιολιστής Μιλτιάδης Παπαστάμου, μαζί με το συγκρότημά τους, έδωσαν μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Με παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και παραδοσιακά κυπριακά όργανα, όπως το βιολί, το λαούτο, την ταμπουτσιά και το πιθκιαύλιν, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα επίσης και τραγούδια άλλων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και διασκευές, οι καλλιτέχνες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και πρωτότυπο πρόγραμμα, μεταδίδοντας μια ατμόσφαιρα που συνεπήρε το κοινό.

Θεωρώντας ότι η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας επιτυγχάνεται, αλλά και αναβαθμίζεται με την επιλεκτική αφομοίωση δημιουργικών επιρροών, στόχος των δύο καλλιτεχνών είναι η ανάδειξη της δυνατότητας αρμονικής συνύπαρξης και συνδιαλλαγής των μουσικών παραδόσεων με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Οι ενορχηστρώσεις και η ερμηνεία τους συνδυάζουν τις βαθιές μουσικές ρίζες με στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και σύγχρονα ιδιώματα, από διαφορετικές εποχές και επιρροές και απευθύνονται σε ένα κοινό πολλαπλών μουσικών ενδιαφερόντων κι εθνικών καταβολών. Στη συναυλία παρευρέθησαν πέραν των 500 ατόμων, Γερμανοί, ΄Ελληνες, Κύπριοι και άλλες εθνικότητες, που καταχειροκρότησαν τους μουσικούς.

Από πλευράς επισήμων, παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Βερολίνο, κ. Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης, ο Πρέσβης της Μάλτας, η Πρέσβειρα της Κροατίας, μέλη της γερμανικής Βουλής, καθώς επίσης και του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και γερμανικού Υπουργείου Εμπορίου, μέλη του προσωπικού της Κυπριακής και Ελληνικής Πρεσβείας, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.
Τη συναυλία διοργάνωσε το πολιτιστικό γραφείο Βερολίνου, σε συνεργασία με την εταιρεία Rollout Vision.


«’ Που Δύσην ως Ανατολήν» με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και Μιλτιάδη Παπαστάμου, Βερολίνο, 14.12.2006

Φωτογραφίες του Λάμπρου Παπανικολάτου
Διαδικτυακή Πλατφόρμα για εγγραφή Κυπρίων Πολιτών

Παράνομη εκμετάλλευση περιουσιών στα κατεχόμενα

Σημαντική ενημέρωση αναφορικά με επισκέψεις στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Δημοκρατίας

investment

ypex

government

pio