Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη

Πληροφορίες για ξένους επισκέπτες στην Κύπρο


Θεωρήσεις εισόδου: https://mfa.gov.cy/el/visa-information


Χρήσιμες Πληροφορίες:
• H αίτηση για θεώρηση εισοδου πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 15 ημέρες πριν το προγραμματισμένο ταξίδι.

• Πληροφορείστε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 20222, το τέλος για έκδοση θεώρησης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία ανέρχεται στα €80 (ογδόντα ευρώ).
Το εν λόγω τέλος ισχύει τόσο για θεωρήσεις μονής εισόδου όσο και για θεωρήσεις πολλαπλής εισόδου στη χώρα. Για παιδιά μεταξύ κάτω των 6 ετών δεν υπάρχει χρέωση.
• Aπό την 1η Ιανουαρίου 2023 είναι υποχρεωτική η ιατρική ταξιδιωτική ασφάλεια για τους αιτητές θεώρησης εισόδου.
• Tα τέλη έκδοσης θεώρησης εισόδου δεν επιστρέφονται, αν η αίτηση για θεώρηση απορριφθεί.


Tύποι θεωρήσεων: https://mfa.gov.cy/el/visa-type.html


Kατηγορίες προσώπων που δεν απαιτείται να κατέχουν θεώρηση εισόδου για είσοδο στη Δημοκρατία: https://mfa.gov.cy/el/no-visa-requirement.html


Χώρες των οποίων οι πολίτες χρειάζεται να κατέχουν θεώρηση εισόδου για είσοδο στη Δημοκρατία:https://mfa.gov.cy/el/requiring-visa-to-enter.html


Xώρες των οποίων οι πολίτες χρειάζεται να κατέχουν θεώρηση για διέλευση μέσω αερολιμένα: https://mfa.gov.cy/el/requiring-airport-transit-visa.html


Διαδικασία αίτησης και προϋποθέσεις: https://mfa.gov.cy/el/application-process-and-requirements.html


Έντυπα που σχετίζονται με την έκδοση Θεωρήσεων Εισόδου

Aίτηση για Θεώρηση Εισόδου (in Word format) / (in PDF format)

Δήλωση ανάληψης ευθύνης για φιλοξενία (in Word format) / (in PDF format)
Σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με επισκέψεις στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Δημοκρατίας


Συνεπεία της παράνομης τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974, το 36% περίπου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει υπό κατοχή από τον τουρκικό στρατό (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ). Ως αποτέλεσμα αυτού, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι η μόνη νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη στο νησί, δεν είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στις κατεχόμενες περιοχές της επικράτειάς της.


Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Κύπρο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λεγόμενη "τδβκ", η αποσχιστική οντότητα που μονομερώς ανακηρύχθηκε από το κατοχικό καθεστώς, έχει καταδικαστεί ως παράνομη και κηρύχθηκε άκυρη από τη διεθνή κοινότητα μέσω των ψηφισμάτων 541/83 και 550/84 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Επί του παρόντος, και υπό την επιφύλαξη τυχόν προσωρινών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, υπάρχει η δυνατότητα ξένοι επισκέπτες στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές.


Θα πρέπει να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι η διαμονή σε ακίνητα που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κατοχής να τα εγκαταλείψουν, περιλαμβανομένων ξενοδοχείων στην κατεχόμενη περιοχή που τυγχάνουν παράνομης εκμετάλλευσης, θα σας έθετε σε κίνδυνο πιθανής νομικής δράσης εναντίον σας εκ μέρους των ιδιοκτητών.


Oι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω οποιουδήποτε παράνομου αεροδρομίου ή λιμένα στα κατεχόμενα, που έχει κηρυχθεί κλειστός σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζουν το εθνικό δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βεβαιωθείτε ότι θα ταξιδέψετε μέσω των νομίμων σημείων εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες του νόμου.


Τα νόμιμα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι τα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου και τα λιμάνια της Λάρνακας, της Λεμεσού, του Λατσίου και της Πάφου, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που τελεί υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η είσοδος στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατία μέσω οποιουδήποτε άλλου λιμένα ή αεροδρομίου σε περιοχή της Κύπρου, στην οποία η κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο (κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή) είναι παράνομη.
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat PRIVACY NOTICE.pdf


No documents found


Πλατφόρμα Καταγραφής Κυπρίων της Διασποράς

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Cyprus on Film

Peri Kuprou

Higher Education

Ιnternational Gender Champions

Cyprus Weather

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

CTO

KYPE