Κυπριακή Δημοκρατία
Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αικατερινούπολη


Πληροφορίες για Θεωρήσεις
Το Τμήμα Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου είναι αρμόδιο για να δέχεται και να εξετάζει τις αιτήσεις για έκδοση θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες υποβάλλονται από αλλοδαπούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο.

Τέλη θεώρησης εισόδου για πολίτες τρίτων κρατών, από 1η Δεκεμβρίου 2022.
Το ποσό του τέλους θεώρησης χρεώνεται σε ρούβλια (μόνο με μετρητά) βάσει της μηνιαίας ισοτιμίας όπως αυτή ορίζεται από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.
Το τέλος θεώρησης δεν επιστρέφεται ανεξάρτητα από την τελική απόφαση επί της αίτησης.
Τύπος θεώρησης
Τέλος (ευρώ)
Θεώρηση βραχείας διαμονής μόνιμης εισόδου και πολλαπλών εισόδων (1 – 90 μέρες) (Κατηγορία C)
80
Θεώρηση διέλευσης μέσω αερολιμένα (Κατηγορία Α)
80
Παιδιά άνω των έξι και κάτω των δώδεκα ετών
40
Παιδιά κάτω των έξι ετών
0


Από τον Ιούνιο του 2014 οι θεωρήσεις Σένγκεν τύπου C, είτε διπλής εισόδου ή πολλαπλών εισόδων (double ή multiple entry), και τύπου D, που εκδίδουν τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Σένγκεν είναι αποδεκτές από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκοπούς διέλευσης ή για σκοπούς παραμονής στην επικράτειά της, η οποία δεν θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός οιασδήποτε περιόδου 180 ημερών. Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν εξαιρούνται.

Είσοδος και ωράριο


Οι επισκέπτες στο Τμήμα Θεωρήσεων θα πρέπει να εισέρχονται στο οίκημά μας από την είσοδο που βρίσκεται στο πλάι του κτηρίου (υπάρχει σχετική σήμανση). Το Τμήμα είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα - Παρασκευή, από 9.30π.μ. μέχρι 12.00μ. για υποβολή αιτήσεων και από 3.00 μ.μ. μέχρι 4.30 μ.μ. για επιστροφή των διαβατηρίων. Το ωράριο αυτό τηρείται αυστηρά, για να δίδεται η δυνατότητα στο προσωπικό μας να παρέχει την ταχύτερη και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.


- Κατάλογος τρίτων χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται θεώρηση εισόδου για να εισέθουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας
- Περιορισμοί εισόδου και διέλευσης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Επενδύστε στην Κύπρο

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο

Κυβερνητική Πύλη

ΚΟΤ

About Cyprus

Cyprus on film

Flavours of Cyprus