Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στην Ιαπωνία - 22/07/2013


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στο Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Akihito, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιαπωνία, με έδρα το Πεκίνο.


Σε σύντομη ακρόαση, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Akihito καλωσόρισε την κα Πρέσβη και αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, διαβίβασε ιδιαίτερους χαιρετισμούς και ευχές για υγεία και ευημερία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον λαό της Κύπρου. Αναφερόμενος στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, είπε πως αποτελεί πολύ καλά νέα για την Κύπρο, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν και η Κύπρος κάνει χρήση πυρηνικής ενέργειας.

Στην αντιφώνησή της, η κα Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας για το ενδιαφέρον του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και διαβίβασε τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου προς την Αυτού Μεγαλειότητα, τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας και τον φίλο λαό της Ιαπωνίας, καθώς και την επιθυμία της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών διμερών μας σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Η νέα Πρέσβης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στη Φουκουσίμα, τον Δεκέμβριο του 2012, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στην Υπουργική Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια και πληροφόρησε ότι η Κύπρος δεν κάνει χρήση πυρηνικής ενέργειας, αλλά χρησιμοποιεί πετρέλαιο και σε μικρή κλίμακα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόσθεσε ότι με την ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, σε πολύ λίγα χρόνια η Κύπρος όχι μόνο θα χρησιμοποιεί το δικό της φυσικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο για Ευρώπη και Ασία, πέραν του ότι είναι ήδη ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και ιδανικός τόπος για επενδύσεις και τουρισμό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:08 PM