Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη της Δημοκρατίας Πέτρου Ευτυχίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών


Εκδήλωση προς τιμήν του τέως Πρέσβη της Δημοκρατίας Πέτρου Ευτυχίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας κ. Nasser Judeh, των πρώην Υπουργών Εξωτερικών δρος Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή και κ. Μάρκου Κυπριανού, Επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών και μελών του διπλωματικού σώματος.


Ο Πέτρος Ευτυχίου υπηρέτησε ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Δαμασκό, το Τελ Αβίβ, τις Βρυξέλλες, την Γενεύη, την Νέα Υόρκη, την Καμπέρα, το Λονδίνο, το Κάιρο και το Αμμάν, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο διπλωματικό σώμα στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Κασουλίδης, αναφερόμενος στον Πέτρο Ευτυχίου, τον χαρακτήρισε άριστο διπλωμάτη και εξαιρετικό διαπραγματευτή, ο οποίος ήταν βαθιά αφοσιωμένος στην προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου στο εξωτερικών. «Οι άψογες επαγγελματικές του δεξιότητες αποδείχθηκαν καταλυτικές στη διασφάλιση των συμφερόντων των Κύπρου στον διεθνή στίβο και, μερικές φορές, οι ικανότητές του υπήρξαν ζωτικής σημασίας στην υπέρβαση αδιεξόδων», συμπλήρωσε ο κ. Υπουργός.

Ο Ιορδανός Υπουργός εξήρε τη βαθιά γνώση του Πέτρου Ευτυχίου επί των θεμάτων της Μέσης Ανατολής και αναφέρθηκε στην «ήσυχη διπλωματία» που εφήρμοζε με αποτελεσματικότητα, όντας αφοσιωμένος υπηρέτης των συμφερόντων της Κύπρου στην περιοχή και διεθνώς. Πρόσθεσε ότι ο Πέτρος Ευτυχίου είχε μια βαθιά γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας, για την επίλυση των οποίων εργαζόταν μεθοδικά. Ο κ. Judeh επεσήμανε επίσης ότι ο Πέτρος Ευτυχίου είχε καθοριστικό ρόλο ως αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ιορδανίας.

Τέλος, η κα Κοζάκου Μαρκουλλή εξήρε την παρουσία του εκλιπόντος στο διπλωματικό σώμα, το οποίο υπηρέτησε με διάκριση και άριστες δεξιότητες, καταφέρνοντας να προωθήσει τις σχέσεις της Κύπρου στις χώρες διαπίστευσής του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 19/12/2016 11:50:14 AM