Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές και συναντήσεις της Υπουργού Εξωτερικών στο Στρασβούργο - 20/11/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αντιπροσώπευσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Βαρόνη Catherine Ashton, στον τακτικό Πολιτικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης - Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο. Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland, και ο νυν Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών, Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρρας κ. Gilbert Saboya Sunyé.


Η δρ Μαρκουλλή πραγματοποίησε, επίσης, στο Στρασβούργο σειρά διμερών επαφών με τους ανώτατους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον Πρόεδρο και μέλη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, η δρ Μαρκουλλή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Nils Muižnieks και τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ κ. Dean Spielmann, καθώς και με άλλα μέλη του Δικαστηρίου. Στις συναντήσεις αυτές η δρ Μαρκουλλή συζήτησε με τους ανώτατους αξιωματούχους του διεθνούς Οργανισμού σημαντικά θέματα συνεργασίας και σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε με τους συνομιλητές της συμπεριλαμβάνονται η νότια διάσταση της Πολιτικής Γειτονίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και το ειδικό ενδιαφέρον και οι ενέργειες της Κύπρου για την πολιτική αυτή, οι μεταρρυθμίσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα διάφορα προγράμματα του για την Κύπρο, καθώς και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.

Η δρ Μαρκουλλή και οι συνομιλητές της επαναβεβαίωσαν το άριστο των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης και επανέλαβαν την έντονη πολιτική τους βούληση για συνέχιση των σχέσεων αυτών στο ίδιο επίπεδο.

Η Υπουργός Εξωτερικών παρέστη επίσης σε δεξίωση προς τιμήν της στην πρεσβευτική κατοικία στην οποία παρευρέθηκαν η Επίτροπος της ΕΕ για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρρας, ο Πρόεδρος και μέλη του ΕΔΑΔ, οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:41:45 PM