Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο - 26/05/2012


Εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.


Ο κ. Ρομπέι και η σύζυγός του θα αφιχθούν στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και στις 4 μ.μ. θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια.

Θα ακολουθήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες.

Από κυπριακής πλευράς, στις συνομιλίες θα παρακαθίσουν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Πρέσβης κ. Μάριος Ιερωνυμίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Κορνήλιος Κορνηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου και της κας Ρομπέι, στο Προεδρικό Μέγαρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:17 PM