Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενήσει παιδιά από τη Λιβύη - 30/04/2012


Είκοσι έξι παιδιά από τη Λιβύη φθάνουν σήμερα στην Κύπρο με την πτήση EK 108 (ώρα άφιξης 19:10) ως προσκεκλημένοι της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής χειρονομίας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης και ειδικότερα τα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον της χώρας.


Τα παιδιά, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 11-15 ετών, προέρχονται κυρίως από τις πόλεις Ζάβια (50 χλμ δυτικά της Τρίπολης) και Μιζράτα (210 χλμ στα ανατολικά της). Οι πληθυσμοί αυτών των δυο πόλεων βίωσαν τραγικές στιγμές μέσα από τις παρατεταμένες περιόδους πολιορκίας, βομβαρδισμών και εκκαθαριστικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του έκπτωτου καθεστώτος Καντάφι.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην Κύπρο τα παιδιά θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και την Υπουργό Εξωτερικών, ενώ παράλληλα θα επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς χώρους στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Επιπλέον, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί «Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυναικών (Κύπρου)» και «Εθελοντές Γιατροί Κύπρου» έχουν καταρτίσει ειδικά προγράμματα για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος της επίσκεψης συνέβαλαν με χορηγίες τους η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το ξενοδοχείο Mediterranean (Λεμεσός), ο κ. Μενέλαος Σιακόλας, η εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαΐδης, ο κ. Νίκος Σιακόλας, το Φιλανθρωπικό Ταμείο Βασίλειος Λαυρεντιάδης, η εταιρεία Iordanis Coaches και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ομάδα των παιδιών από τη Λιβύη θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Κυριακή, 6 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:47 PM