Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ικανοποίηση από τις επαφές στη Μόσχα - 11/06/2008


Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών του στη Μόσχα επέστρεψε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας , ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Ρωσία παραμένει σταθερή φίλη χώρα και σύμμαχος για την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία στήριξε και σε πολύ δύσκολες στιγμές.


Αναφερόμενος στην περιοδεία του στο Παρίσι, το Λονδίνο, τα Τίρανα και τη Μόσχα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η κάθε συνάντηση «είχε τη σημασία της και το όφελος για την Κύπρο».

Για την επίσκεψη του στη Μόσχα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κύκλων των συναντήσεών του σε πρωτεύουσες των μονίμων κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόσθεσε πως για την Κύπρο η Ρωσία έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στο Παρίσι, ο κ. Κυπριανού είπε ότι με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας συζήτησαν το θέμα της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, αλλά και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Συμβουλίου Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων ενόψει και της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψή του στο Λονδίνο, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Σημείωσε πως τα αποτελέσματα των επαφών αυτών ήταν «θετικά με την υπογραφή του μνημονίου και τη δέσμευση της Βρετανίας για μια εποικοδομητική στάση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού σημείωσε τη σημασία της επίσκεψης του στην Αλβανία τόσο στο πολιτικό επίπεδο, αφού η Αλβανία συμμετέχει σε οργανισμούς, όπως η Ισλαμική Διάσκεψη, στην οποία η Κύπρος δεν συμμετέχει, αλλά και για τις καλές προοπτικές για επενδύσεις που προσφέρει.

Ερωτηθείς για το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ , ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η δική μας η πλευρά δεν χρειάζεται ενθάρρυνση αφού έχει αποδείξει έμπρακτα την καλή της θέληση και την προθυμία της να συμμετέχει και να συμβάλει σε αυτή τη νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:03:23 PM