Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ, 24-28 Αυγούστου 2009 - 19/08/2009


Πραγματοποιείται την ερχόμενη βδομάδα στη Λευκωσία από τις 24 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2009 το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ καθώς και η Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ.


Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας τη Δευτέρα 24/8/09 στις 19.00. Κατά την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον, τους συνέδρους θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Καραολής. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Ταμβάκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Κασσίμης.

Μεταξύ άλλων, τις εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να απασχολήσουν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο απολογισμός δραστηριοτήτων και η παρουσίαση των εκθέσεων δράσης των διαφόρων Ομοσπονδιών Αποδήμων.

Οι σύνεδροι θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο καθώς και από Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Εκπρόσωποι διαφόρων Υπουργείων θα ενημερώσουν, επίσης, τους Κύπριους Απόδημους επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή ομογένεια.

Την έναρξη των εργασιών της συνόδου της ΠΣΕΚΑ, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Κάρογιαν και θα χαιρετίσουν ο Πρώην Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Andrew Athens, Συντονιστές του ΣΑΕ από διάφορες Περιφέρειες, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Νικόλας Καρακώστα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κατεχομένων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός καθώς και ξένοι Βουλευτές και Γερουσιαστές.

Τέλος, κατά τη σύνοδο της ΝΕΠΟΜΑΚ θα συζητηθεί με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πιλοτικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως μάθησης, το οποίο θα εφαρμοστεί με τη στήριξη και επιχορήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συζητηθούν υφιστάμενα και προτεινόμενα προγράμματα για τη νεολαία των Αποδήμων καθώς και εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού για ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:25 PM