Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Έκθεση στην Αβάνα για 55η Επέτειο Σύναψης Διπλωματικών Σχέσεων Κύπρου-Κούβας - 03/11/2015


Με την ευκαιρία της 55ης επετείου σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κούβας πραγματοποιήθηκαν στις 30/10/15 στην Αβάνα τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Κύπρος: Μεσαιωνικά Μνημεία».


Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην ιστορικό εκθεσιακό χώρο «Carmen Montilla» διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αβάνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Κούβας και το Γραφείο του Ιστορικού της Αβάνας. Περιελάμβανε 30 φωτογραφίες της διακεκριμένης Νεοϋορκέζας φωτογράφου καλών τεχνών Nan Melville οι οποίες αποτυπώνουν βυζαντινά και φράγκικα μνημεία της μεσαιωνικής περιόδου στην Κύπρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Μόνιμος Επιτετραμμένος της Δημοκρατίας στην Αβάνα κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα 55 χρόνια εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κούβας, υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών. Επεσήμανε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ-Κούβας για την σύναψη συμφωνίας συνεργασίας και πολιτικού διαλόγου με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης εξήρε το έργο της φωτογράφου και αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και πολιτισμό της Κύπρου.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ρεσιτάλ μεσαιωνικής μουσικής από την ορχήστρα εγχόρδων Ensemble Lauda και κατόπιν δεξίωση. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του κουβανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:13 PM