Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τη σημερινή Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για υιοθέτηση του νομικά μη δεσμευτικού, λειτουργικού ορισμού του Αντισημιτισμού από την Κυπριακή ΔημοκρατίαΤο Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την υιοθέτηση από την Κυπριακή Δημοκρατία του νομικά μη δεσμευτικού, λειτουργικού ορισμού του Αντισημιτισμού, όπως αυτός καθορίζεται από τη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, ως χρήσιμου καθοδηγητικού εργαλείου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με την Απόφαση επαναβεβαιώνεται η προσήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προώθηση και εμπέδωση του σεβασμού και της διαφορετικότητας και στην αντιμετώπιση κάθε μορφής διακρίσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας, συμπεριλαμβανομένου του Αντισημιτισμού.

H σχετική Πρόταση παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από κοινού από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Με την υιοθέτησή της, η Κύπρος καθίσταται η 17η χώρα παγκοσμίως που υιοθετεί τον εν λόγω ορισμό και εντάσσεται στον πυρήνα των Κρατών που καταπολεμούν τον Αντισημιτισμό και εφαρμόζουν εκπαιδευτικές και άλλες πολιτικές που προάγουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα και καταπολεμούν κάθε μορφής ρατσισμού.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πρόσφατα υποβάλει αίτηση για απόκτηση καθεστώτος παρατηρητή στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, στη βάση σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 27.11.2019, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 18/12/2019 03:23:00 PM