Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Τελ Αβίβ - 13/07/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού επέστρεψε χθες βράδυ από το Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε γεύμα εργασίας με το νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Αvigdor Liberman.


Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και εξετάσθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους. Ο κ. Liberman ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε αντίστοιχα για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Liberman εξέφρασε την υποστήριξη του Ισραήλ στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ και άλλα διεθνή ζητήματα.

Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ κ. Uzi Landau και την Πρόεδρο του κόμματος Kadima, αρχηγό της αντιπολίτευσης κα Tzipi Livni.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:17:25 PM