Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε στις 18-19 Δεκεμβρίου 2016 επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ομανό Υπουργό αρμόδιο για Εξωτερικές Σχέσεις κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συμφωνήθηκε η επικέντρωση στην ολοκλήρωση διμερών συμφωνιών που αφορούν τους τομείς της οικονομίας, της υγείας και της εκπαίδευσης. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις επί περιφερειακών ζητημάτων όπως η κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη και την Υεμένη, ενώ ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Ομανό Υπουργό για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενόψει και της επικείμενης Διάσκεψης της Γενεύης.


Ο κ. Κασουλίδης έγινε, επίσης, δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό κ. Fahd bin Mahmoud Al Said, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο κ. Υπουργός βρίσκεται σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Κάιρο για να συμμετάσχει στην 4η Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου. Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των δύο Οργανισμών για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη των δύο περιοχών και την ανάγκη προώθησης πρακτικών έργων συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας και της αντι-ριζοσπαστικοποίησης. Αναφερόμενος στην Λιβύη, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε τη σημασία διαμεσολάβησης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του Κοινοβουλίου της χώρας, αλλά και άλλων παραγόντων, για εμπέδωση πολιτικού κλίματος, που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και που αποτελούν απειλή για τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/12/2016 09:28:57 AM