Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών στην Ισπανία και Γαλλία - 03/09/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί αύριο το πρωί για επίσκεψη εργασίας στη Μαδρίτη. Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Miguel Angel Moratinos. Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, ευρωπαϊκά θέματα όπως η Διαδικασία της Βαρκελώνης-Ένωση για τη Μεσόγειο και το Μέλλον της Συνθήκης της Λισαβόνας, καθώς και τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα όπως οι εξελίξεις στη Γεωργία και στη Μέση Ανατολή.


Από τη Μαδρίτη ο κ. Κυπριανού θα μεταβεί την Παρασκευή στην Αβινιόν της Γαλλίας, για να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (Gymnich), που θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση στη Γεωργία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνάντηση. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης μια Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ασφάλεια καθώς και τις Διατλαντικές Σχέσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο στις 6 Σεπτεμβρίου το βράδυ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:49:52 PM