Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων στον Πρόεδρο του Timor-Leste - 16/03/2015


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο στην Dili, επέδωσε τα Διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο τoυ Timor-Leste Α.Ε. κ. Taur Matan Ruak, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Timor-Leste, με έδρα την Καμπέρα.


Σε ιδιαίτερη ακρόαση, η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, στην παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών H.E. Vice Minister of Foreign Affairs and Cooperation Mr. Roberto Soares, the Secretay State for ASEAN Mr. Hernanio Coelho, the Chief of Staff of the President Mr. Fidelis Magalhães και άλλων αξιωματούχων, ο Πρόεδρος του Timor-Leste καλωσόρισε την Πρέσβη και αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών μας, εξέφρασε επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή των σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης και τις ευχαριστίες για την βοήθεια-στήριξη και συνδρομή της χώρας μας στα διεθνή φόρα και διαβίβασε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην αντιφώνησή της, η Πρέσβης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς της Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, Προέδρου της Δημοκρατίας, και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Timor-Leste για την θερμή υποδοχή. Επίσης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα, κατάγγειλε τις παράνομες Τουρκικές ενέργειες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και διαβεβαίωσε για την επιθυμία και πολιτική βούληση της πλευράς μας για εξεύρεση μίας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής, συμβατής με τα σχετικά ψηφίσματα των Η.Ε. και στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος Taur Matan Ruak επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση, σύντομα, μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των, καθώς και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Timor-Leste.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:30 PM