Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα - 21/01/2016


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ελλάδας. Σήμερα, ο κ. Ζήνων έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο συζητήθηκαν η προετοιμασία της εγκαθίδρυσης τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, η επικείμενη τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, τρόποι στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας και περιφερειακά θέματα με έμφαση την κατάσταση στην Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.


Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των όσων έχουν συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα.

Αύριο, ο κ. Ζήνων θα πραγματοποιήσει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Πρέσβη κ. Δ. Παρασκευόπουλο και θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβη κ. Γ. Γεννηματά.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:21 PM