Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2016 στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου, στη Νέα Υόρκη, συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη, της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά και της Αιγύπτου κ. Sameh Shoukri, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών.


Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «θέλω να υπενθυμίσω ότι από την αιγυπτιακή Μόνιμη Αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε η ιδέα της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου εδώ και δύο χρόνια, και θέλουμε να κρατήσουμε αυτήν την παράδοση για να γίνεται επιπροσθέτως των άλλων συναντήσεων μια συνάντηση εδώ, στη Νέα Υόρκη.

Αυτή τη φορά συνέπεσε αυτή η συνάντηση να γίνεται παραμονές της Συνόδου Κορυφής που οργανώνεται για το Κάιρο, επομένως μας δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε ότι όλα πάνε καλά με τα θέματα που θα ασχοληθεί η τριμερής Σύνοδος, περιλαμβανομένων και κάποιων απτών ενεργειών, προγραμμάτων που έχουμε συμφωνήσει από τη Συνάντηση Κορυφής της Αθήνας.

Συζητήσαμε επίσης για θέματα που αφορούν στη Συρία και τον ρόλο της ΕΕ όσον αφορά την Αίγυπτο».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι κατά τη συνάντηση «κουβεντιάσαμε για όσα έχουμε συμφωνήσει και τον τρόπο που θα υλοποιηθούν μέχρι τις 11 του Οκτώβρη [όταν θα γίνει η τριμερής Σύνοδος Κορυφής στο Κάιρο]. Είχαμε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στο συριακό και εκφράσαμε εκατέρωθεν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας».

Εξάλλου ενωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Κασουλίδης προήδρευσε συνεδρίας της Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 26/09/2016 09:21:08 AM