Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή - 17/03/2008


Οι προβλεπόμενες αλλαγές που θα επέλθουν με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας και το συνέδριο των Επιτρόπων Διοικήσεως των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης η Επίτροπος Διοικήσεως κα Ηλιάνα Νικολάου.


Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «συζητήσαμε διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τα ζητήματα που σχετίζονται με τα καθήκοντα και το λειτούργημα του κ. Διαμαντούρου, τις πιθανές ή τις προβλεπόμενες αλλαγές με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, καθώς και το συνέδριο των 27 Ευρωπαίων Επιτρόπων Διοίκησης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος».

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «η θέση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα περισσότερο, είναι πάντα να συνεργάζεται και σε εθνικό και, βεβαίως, όποτε μπορούμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί μας ενδιαφέρει η σωστή διοίκηση και η προώθηση των δικαιωμάτων του Κύπριου και, κατ’ επέκταση, του Ευρωπαίου πολίτη».

Σε δηλώσεις του ο κ. Διαμαντούρος ανέφερε: «στόχος της επίσκεψής μου είναι, τώρα που υπάρχει νέα πολιτική ηγεσία, να ενημερώσω για το έργο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, για τα δικαιώματα που έχουν οι Κύπριοι πολίτες υπό τη δεύτερη τους ιθαγένεια, την ευρωπαϊκή».

Ανέφερε, ακόμη, ότι «στόχος της παρουσίας μου εδώ είναι να ενημερώσω τη διοίκηση, τους πολίτες, την Επίτροπο, τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ για τις νέες προοπτικές και να αναδείξω ότι κάθε δύο χρόνια όλοι οι Επίτροποι Διοικήσεως της ΕΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις, όπου συζητούν εξελίξεις κοινοτικού δικαίου και τις καλύτερες πρακτικές».

Ο κ. Διαμαντούρος είπε, τέλος, ότι το επόμενο συνέδριο των Επιτρόπων Διοίκησης θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το 2009 και συνδιοργανώνεται από τον εθνικό Επίτροπο Διοίκησης της φιλοξενούσας χώρας και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή.

Ο κ. Διαμαντούρος βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ως προσκεκλημένος της ομολόγου του κας Νικολάου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:11:59 PM