Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού - 16/05/2009


Διαβάζοντας τους τίτλους και ερμηνείες που δόθηκαν στις χθεσινές μου δηλώσεις, παρατηρώ ότι σε μερικές περιπτώσεις παρεξηγήθηκαν οι αναφορές μου σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.


Δεν αναφέρθηκα σε αποφάσεις Κυπριακής Κυβέρνησης ούτε στο τι θα πράξει, αλλά, στο ποιες επιλογές θα υπάρχουν αντικειμενικά και νομικά ενώπιόν μας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι την αξιολόγησή της τον Δεκέμβριο: Είτε κοινή απόφαση των 27 είτε η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνη ή μαζί με άλλους, να εμποδίσει το άνοιγμα μερικών ή ακόμα και όλων των διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Όπως σωστά αναφέρθηκε, η Κυπριακή Κυβέρνηση μελετά όλα τα σενάρια και αφήνει ανοικτές όλες τις επιλογές, χωρίς να αποκλείει οποιαδήποτε.

Εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, θα υπάρξουν επιπτώσεις. Το ποιες θα επιδιώξει η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι αυτές, θα αποφασιστεί την κατάλληλη στιγμή.

Επαναλαμβάνω ότι, αυτή τη στιγμή, δεν αποκλείεται οποιαδήποτε επιλογή ή οποιαδήποτε απόφαση, αλλά παραμένουν όλες οι επιλογές ενώπιόν μας.

Επομένως, είναι λανθασμένη η ερμηνεία που δόθηκε ότι η Κυβέρνηση έχει αποκλείσει οποιαδήποτε επιλογή.

Το πλήρες κείμενο των χθεσινών δηλώσεων μου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:26 PM