Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πραγματοποιείται στην Κύπρο η 3η Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group) - 24/02/2016


Πραγματοποιείται στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2016, στη Λεμεσό, η 3η Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των επτά μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.


Στην Υπουργική Συνάντηση, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ στο γεύμα εργασίας θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi.

Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στην Συρία, καθώς και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και τον Λίβανο. Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις ενέργειες της ΕΕ για αντιμετώπιση των φαινομένων της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης ευρύτερα στην περιοχή του Σάχελ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του ΓΓ της Ένωσης για την Μεσόγειο, θα συζητηθεί το θέμα των θεσμικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου.

Η Υπουργική Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινού Ανακοινωθέντος και κοινής συνέντευξης Τύπου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:53 PM