Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία - 06/11/2015


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία, κ. Κώστας Α. Παπαδήμας, επέδωσε στις 5.11.2015 τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ιρλανδίας κ. Michael D. Higgins. Προσφωνώντας τον Ιρλανδό Πρόεδρο κατά την τελετή της επίδοσης ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς και την στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κύπρου και της Ιρλανδίας και μετέφερε τις ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη. Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο Higgins για την σταθερή υποστήριξη της χώρας του και την συμμετοχή της στην ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο εδώ και 50 χρόνια.


Ο Πρόεδρος Higgins καλωσορίζοντας τον Κύπριο Πρέσβη τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες και προκλήσεις που διαμορφώνονται και διαβίβασε και τους δικούς του φιλικούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κύπρο.

Την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Παπαδήμα με τον Πρόεδρο Higgins, στην οποία ο Πρέσβης προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση στην Κύπρο και την εξέλιξη των συνομιλιών, υπογραμμίζοντας ότι η όποια λύση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατούς κατοχής, θα πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα πρέπει να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.

Απαντώντας ο Ιρλανδός Πρόεδρος, διατύπωσε την ευχή όπως οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να αποδώσουν καρπούς, υπογράμμισε ότι η συνέχιση της κατοχής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ανέφερε ότι η Ιρλανδία υποστηρίζει μία δίκαιη λύση στην Κύπρο, που να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με τις αρχές και αξίες της ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:14 PM