Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπογραφή Πρωτοκόλλου Ενισχυμένης Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Κύπρου και της Ουγγαρίας - 17/06/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συνυπόγραψε χθες στο Λουξεμβούργο με την ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας κα Kinga Gonz, Πρωτόκολλο Ενισχυμένης Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.


Το Πρωτόκολλο προσφέρει τη βάση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τακτικές διαβουλεύσεις και ανταλλαγή απόψεων, τόσο σε Υπουργικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, σ’ ό,τι αφορά διμερή, περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, καθώς και στο Κυπριακό. Δίδει, επίσης, τη δυνατότητα όπως σε τρίτες χώρες όπου η μια εκ των δύο συμβαλλομένων πλευρών δεν διατηρεί Διπλωματική Αποστολή, να εκπροσωπείται σε διπλωματικό επίπεδο και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην χώρα από την άλλη πλευρά.

Κατά την τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι σ’ αυτό περιέχονται σημαντικά και πρακτικά μέτρα για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η κα Gonz, με τη σειρά της, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση ότι το Πρωτόκολλο θα αποτελέσει τη βάση για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:03:04 PM