Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για το Εθνικό Σχέδιο ΕΣΤΙΑ - 17/12/2010


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σένγκεν, Προξενικών Υποθέσεων και Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ζήνωνος και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Άμυνας Επαρχίας Λάρνακας κ. Χρυσήλιος Χρυσηλίου, ενημέρωσαν χθες για το Εθνικό Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, τους υπευθύνους για Προξενικά θέματα των Διπλωματικών Αποστολών των Κρατών μελών της ΕΕ. Παρών στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, ήταν και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Κύπρο, κ. Jean-Marc Rives.


Οι κύριοι Ζήνωνος και Χρυσηλίου παρουσίασαν και ανέλυσαν στους συμμετέχοντες, τις δυνατότητες και τα εναλλακτικά σενάρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση κρίσεων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε Κύπριους υπηκόους και υπηκόους τρίτων χωρών, σε περίπτωση ένοπλων συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει την ευθύνη του Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προς υλοποίηση των στόχων του Σχεδίου, πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:48 PM