Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Ν. Ζήνων σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο - 19/12/2014


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων είχε στις 18 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις στο Ιρλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου και συναντήσεις στην Ιρλανδική Βουλή.


Συγκεκριμένα, ο κ. Ζήνων είχε διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας κ. Niall Burgess, κατά τις οποίες συζητήθηκε το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ιρλανδίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τρέχουσες εξελίξεις σε διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Στην Ιρλανδική Βουλή, ο κ. Ζήνων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Ιρλανδικής Βουλής κ. Pat Breen και τα μέλη της Επιτροπής, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής, ενώ προέβη και σε ενημέρωσή τους αναφορικά με το Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ. Ακολούθως ο κ. Ζήνων απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών της Ιρλανδικής Βουλής για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κατά τις επαφές του, ο κ. Ζήνων εξέφρασε και τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ιρλανδική κυβέρνηση και το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο για τις θέσεις αρχής που η Ιρλανδία διαχρονικά τηρεί στο Κυπριακό.

Στο Λονδίνο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών είχε σήμερα συνάντηση με το Διευθυντή Διεθνούς Αμυντικής Πολιτικής, κ. Nick Gurr και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς πολιτικό-στρατιωτικής συνεργασίας και τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και ασύμμετρων απειλών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:14 PM