Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέας Πρέσβεως της Κύπρου στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης - 13/12/2013


Η νέα Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης κα Μαρία Μιχαήλ, σε επίσημη τελετή ακρόασης που έγινε στο Παλάτι Άμπαρα στην Μπαγκόκ, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ενώπιον της Α.Ε. Πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν, επέδωσε τα διαπιστευτήρια της προς την Α.Μ. Βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η Πρέσβυς διαβίβασε στην Α.Ε. Πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν τις ευχές του Προέδρου, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου προς τον Βασιλιά, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ταϊλάνδης. Τόνισε παράλληλα την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την θέση αρχής που τηρεί η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στο κυπριακό πρόβλημα και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβεβαιώνοντας για την δέσμευση της Κυπριακής Κυβέρνησης να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια μιας λύσης, η οποία θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κα Μιχαήλ προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση των προσπαθειών για επίλυση του προβλήματος και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη που στοχεύουν στην υπέρβαση του αδιεξόδου και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Κυπριακού λαού έναντι της προοπτικής επίλυσης του κυπριακού.

Σημειώνοντας το καλό επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων, την αγαστή συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κύπρου-Ταϊλάνδης στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών, η Πρέσβης κα Μιχαήλ επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, μέσω της ολοκλήρωσης των εκκρεμουσών διμερών συμφωνιών, ώστε να δοθεί επιπλέον ώθηση στον απευθείας διάλογο και την συνεργασία, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και σε αυτό του επιχειρηματικού κόσμου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:47:55 PM