Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της UNITAID - 10/12/2009


Θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009, στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 11.00 π.μ., το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της UNITAID.


Το Μνημόνιο θα υπογράψει εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Πρέσβυς κ. Νικόλαος Αιμιλίου και εκ μέρους της UNITAID ο Πρόεδρος του εκτελεστικού Συμβουλίου, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Philippe Douste-Blazy και ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Jorge Bermudez.

Με την υπογραφή του Μνημονίου, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετάσχει ενεργά στη διεθνή πρωτοβουλία UNITAID, με οικονομική εισφορά που θα φθάσει συνολικά τα 2,5 εκ. ευρώ σε διάστημα έξι ετών.

Η UNITAID θεωρείται η πρώτη διεθνής καινοτόμος υπηρεσία φαρμακευτικής χρηματοδότησης, που δημιουργήθηκε με πρωταρχικό στόχο να επιταχύνει τη θεραπεία του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ιδρυθείσα το 2006 από τις κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Χιλής, της Γαλλίας, της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η UNITAID επιδιώκει τη δημιουργία «υγειών φαρμακευτικών αγορών», που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες σε πληθυσμούς του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Με την ένταξή της στο χρηματοδοτικό μηχανισμό της UNITAID η Κυπριακή Δημοκρατία υπογραμμίζει εκ νέου την προσήλωσή της στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, και συμβάλλει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των διεθνών αναπτυξιακών προκλήσεων του πλανήτη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:23:17 PM