Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στη Χάγη και Βρυξέλλες - 11/04/2008


Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει o Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας κ. Maxime Verhagen.


Ο κ. Κυπριανού μεταβαίνει στη Χάγη την Κυριακή 13 Απριλίου, 2008, όπου τη Δευτέρα 14 Απριλίου θα έχει συνάντηση με τον κ. Verhagen. Το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ και η Συνθήκη της Λισσαβόνας είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια των συνομιλιών. Θα συζητηθούν ακόμη περιφερειακά θέματα όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η μετανάστευση, η ενέργεια και οι κλιματικές αλλαγές. Μετά τις συνομιλίες οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Συμφωνία για Αμοιβαία Διατήρηση Αποθεμάτων Πετρελαιειδών.

Κατά την παραμονή του στη Χάγη ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου κα Rosalyn Higgins και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κ. Philippe Kirsch.

Από τη Χάγη ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου την Τρίτη 15 Απριλίου, 2008, θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση τον Επίτροπο της ΕΕ Αρμόδιο για τη Διεύρυνση κ. Olli Rehn, την Επίτροπο για Περιφερειακή Πολιτική κα Danuta Hübner καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Pöttering. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Martin Schulz και την ηγεσία της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 16 Απριλίου, 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:42 PM