Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Μάλτα - 21/05/2015


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσος Τζιωνής επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στην Αν. Πρόεδρο της Μάλτας κα Dolores Cristina ως Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μάλτα με έδρα τη Ρώμη.


Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρέσβης κ. Τζιωνής είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την κα Dolores Cristina κατά την οποία συζητήθηκαν οι σχέσεις της Κύπρου με τη Μάλτα τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρέσβης κ. Τζιωνής ενημέρωσε την Αν. Πρόεδρο της Μάλτας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στην επανέναρξη και την προοπτική των διαπραγματεύσεων. Συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων ζητημάτων, η Σύνοδος Κορυφής της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Βαλέτα, καθώς και το θέμα της μετανάστευσης, που απασχολεί σοβαρά τις δυο χώρες.

Η Αν. Πρόεδρος υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Μάλτας και Κύπρου και επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας της στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:16 PM