Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit. Λευκωσία 20 Μαϊου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας (20/5, 12.00), στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Βrexit, κύριο Michel Barnier, μετά το πέρας της οποίας θα διεξαχθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Ο κύριος Barnier θα βρίσκεται στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου επαφών που πραγματοποιεί στις πρωτεύουσες των Κρατών Μελών της ΕΕ, για σκοπούς ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που άπτονται της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και της ετοιμότητας των Κρατών Μελών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και πέραν της συζήτησης θεμάτων που άπτονται του Brexit, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ, μεταξύ άλλων, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και για τις συζητήσεις εντός της ΕΕ για την ανάγκη συλλογικής αντίδρασης στις τουρκικές προκλήσεις.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Barnier θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 13.00).Τελευταία Ενημέρωση στις: 20/05/2019 09:08:04 AM