Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής θα συμμετάσχει στην ενότητα υψηλού επιπέδου της 31ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών - 25/02/2016


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων θα βρίσκεται στη Γενεύη από τις 29 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι τις 3 Μαρτίου 2016 για να συμμετάσχει στην ενότητα υψηλού επιπέδου της 31ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.


Στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ο κ. Ζήνων θα μιλήσει σε εκδήλωση, με θέμα: «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς: Οριοθέτηση της πτυχής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σκοπό την πρόληψη ή μείωση του φαινομένου», η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, κ. Yury Fedotov, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, η Ειδική Εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα των πολιτιστικών δικαιωμάτων, κα Karima Bennoune και η Ερευνητής σε θέματα Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου, κα Kristin Hausler.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη σε συνεργασία με τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Αιθιοπίας, της Βραζιλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδος, του Ιράκ, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας και της Σερβίας και της Ακαδημίας της Γενεύης για το Ανθρωπιστικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Γενεύη, ο Γενικός Διευθυντής θα έχει αριθμό διμερών επαφών με ομολόγούς του και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:54 PM