Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για τις Κλιματικές Αλλαγές - 23/09/2009


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, συμμετείχε χθες στην Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.


Εν όψει της Διάσκεψης για το κλίμα που θα γίνει στην Κοπεγχάγη τον προσεχή Δεκέμβριο και των τρεχουσών διαπραγματεύσεων κάτω από την Σύμβαση-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος, η σύγκληση της Συνόδου Κορυφής στα Ηνωμένα Έθνη κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την καλλιέργεια στο ανώτατο επίπεδο της απαραίτητης πολιτικής βούλησης για να υπάρξει μια επιτυχής κατάληξη στην Κοπεγχάγη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χθες συμμετείχε στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου και παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που διοργάνωσε το Global Compact και εξειδικευμένοι οργανισμοί του ΟΗΕ με την συμμετοχή ηγετών της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρακάθισε στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα την Υδατική Ασφάλεια.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε μέρος σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την μετάλλαξη της οικονομικής ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Η Σύνοδος Κορυφής έκλεισε το απόγευμα με την κατάθεση από τον Γενικό Γραμματέα της σύνοψης των εργασιών της συνόδου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:04 PM