Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του προς την Κύπρο - 17/06/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κ. William Ηague διαβεβαίωσε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για τη στήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Κύπρο, τόσο στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών όσο και στις νέες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, μετά από γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του κ. Κασουλίδη στο Λονδίνο σήμερα, ο κ. Hague είπε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου επιφέρουν οφέλη και στις δύο, και είμαστε πρόθυμοι να τις βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Διαβεβαίωσα τον κ. Κασουλίδη για την πρακτική στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου ενόσω η Κύπρος διαχειρίζεται τις οικονομικές της δυσκολίες, περιλαμβανομένης της συνεργασίας στην ανάληψη μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε ότι «βεβαίως, μιλήσαμε για τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, και οι Κύπριοι μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις νέες προσπάθειες για μια συνολική λύση».

Επίσης, o κ. Ηague εξέφρασε την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας των δύο χωρών στο θέμα των βάσεων. Ως αξιόλογα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε, συζητήσαμε και το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Κασουλίδη σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και της Συρίας, κατέληξε.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:00 PM