Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με την Κυπριακή Αποστολή στην Αλβανία για συνδρομή στις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών του πρόσφατου σεισμού. 11 Δεκεμβρίου 2019Βρίσκεται από χτες στα Τίρανα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναλήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση της Αλβανίας, Κυπριακή Αποστολή αποτελούμενη από έξι πολιτικούς μηχανικούς, τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Πολιτικής Άμυνας, και Λειτουργό της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα, με στόχο να συνδράμει τις προσπάθειες των Αλβανικών Αρχών για διενέργεια μετασεισμικού ελέγχου καταλληλότητας κτιρίων στις πληγείσες από τον πολύνεκρο σεισμό της 26ης Νοεμβρίου περιοχές.

Με την άφιξη στα Τίρανα, παρασχέθηκε στην Κυπριακή Αποστολή ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της ΕΕ και από σήμερα τα μέλη της έχουν αναλάβει δράση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την εκτίμηση και τις θερμές του ευχαριστίες προς το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), καθώς και στη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία, γεγονός που επέτρεψε την τάχιστη συγκρότηση και κινητοποίηση της Αποστολής.

Η Αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή 15/12/2019.Τελευταία Ενημέρωση στις: 11/12/2019 12:22:23 PM