Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νεπάλ. Κατμαντού, 15 Ιουλίου 2019


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νεπάλ (με Έδρα το Νέο Δελχί), κύριος Άγις Λοΐζου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της χώρας, κύριο Bidya Devi Bhandari, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Γραφείο στο Κατμαντού, τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο Κύπριος Πρέσβης διαβίβασε στην Πρόεδρο Bhandari τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την θέση αρχών που τηρεί η κυβέρνηση της χώρας στο Κυπριακό. Επιπλέον, διαβίβασε την επιθυμία του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Νεπάλ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ο Πρέσβης Λοΐζου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κύριο Pradeep Kumar Gyawali, με τον οποίο συζήτησαν διμερή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η απασχόληση. Ο Κύπριος Πρέσβης είχε επίσης συνάντηση με τον κύριο Ghanshyam Bhandari, Διευθυντή στο Τμήμα Ευρώπης-Αμερικής του Υπουργείου Εξωτερικών του Νεπάλ.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κύριος Λοΐζου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και διαβεβαίωσε ότι ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Νεπάλ, δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 01/08/2019 12:44:33 PM