Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 07/02/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΣΕΥ θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ανατολική Εταιρική Σχέση, οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία με έμφαση στη Συρία, στο Λίβανο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη στην Τυνησία και στην Υεμένη, καθώς και η κατάσταση στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Επιπλέον, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της Συνόδου ΕΕ-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 28η Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο του ΣΓΥ, θα συζητηθούν τα Ψηφίσματα, οι Αποφάσεις και οι γνώμες που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα παρουσιαστούν οι Προτεραιότητες και το Πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ενώ θα προετοιμαστεί και η επικείμενη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την περίοδο 20-21 Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:51 PM