Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Γενικού Διευθυντή στη Γενεύη - 02/03/2016


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Αλέξανδρου Ν. Ζήνων, στην Γενεύη, όπου συμμετείχε στην ενότητα υψηλού επιπέδου της 31ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ο κ. Ζήνων προσφώνησε χθες την ολομέλεια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικεντρωνόμενος στην διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό το φως των σημερινών προκλήσεων και κυρίως της τρομοκρατίας. Οπτικογραφημένη η ομιλία του ΓΔ υπάρχει στον πιο κάτω σύνδεσμο.
http://webtv.un.org/watch/cyprus-high-level-segment-5th-meeting-31st-regular-session-human-rights-council/4781158846001#full-text

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΗΕ στην Γενεύη, κ. Michael Møller, τον οποίον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, κ. Abdullah bin Faisal bin Jabur Al Doseri, τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ιωάννη Αμανατίδη, και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας, κ. Bandar bin Mohammed Alaiban, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:09 PM