Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή - 19/01/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αργεντινή, είχε την Παρασκευή στο Μπουένος Άϊρες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Jorge Taiana. Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Κυπριανού και της Κυπριακής Αντιπροσωπείας.


Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Taiana για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση του για τη συμμετοχή της Αργεντινής στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο από το 1993 καθώς και για τη συμβολή ομάδας ανθρωπολόγων από την Αργεντινή στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις των δύο χωρών, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις της Αργεντινής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Εξετάσθηκαν επίσης οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας καθώς και συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και εντατικοποίησης των επαφών σε διπλωματικό επίπεδο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής απεδέχθη πρόσκληση του κ. Κυπριανού να επισκεφθεί την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε επίσης γραπτό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο της Αργεντινής.

Τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευσαν στις επαφές του ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρέσβυς Κορνήλιος Κορνηλίου και ο Γραμματέας της διαπιστευμένης Πρεσβείας της Δημοκρατίας, Μιχάλης Ιωάννου.

Ο κ. Κυπριανού ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα την περιοδεία του σε χώρες της Νοτίου Αμερικής με επίσκεψη στη Βραζιλία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:13:32 PM