Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο Putin - 24/10/2013


Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin.


Η τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο. Σ’ αυτήν επέδωσαν τα διαπιστευτήρια τους και Πρέσβεις άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η νέα Πρέσβης της Ελλάδας και ο νέος Πρέσβης της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Στην ομιλία του κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων ο Πρόεδρος Putin περιέγραψε τους κύριους άξονες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας τις προτεραιότητες της, καθώς και τις θέσεις αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον διεθνή χώρο. Τόνισε ότι η Ρωσία αποδίδει προτεραιότητα στο διεθνές δίκαιο και στον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και ότι μόνο στη βάση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών μπορούμε να αναζητήσουμε τρόπους για την επίλυση κρίσεων.

Αφού διατύπωσε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ο Πρόεδρος Putin σχολίασε ξεχωριστά τα διμερή θέματα της Ρωσίας και των χωρών, των οποίων οι Πρέσβεις συμμετείχαν στην τελετή. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Κύπρο, ανέφερε ότι «οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία αναπτύσσονται παραδοσιακά σε ένα φιλικό τόνο. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να συμβάλλουμε στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα και να συμμετέχουμε στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος», υπογράμμισε.

Σε σύντομη συνομιλία που είχαν οι Πρέσβεις με τον Πρόεδρο Putin μετά την τελετή, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Γεώργιος Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Putin για τη σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Κύπρος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:47:06 PM