Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών - 13/06/2014


Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ιράκ από το «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, που έχουν καταλάβει αριθμό ιρακινών πόλεων.


Οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν μια πολύ σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής και καταδεικνύουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις μιας ιδιαίτερα σοβαρής διάχυσης της συριακής κρίσης.

Η Κύπρος είναι έτοιμη να συνδράμει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τον ιρακινό λαό να αντιμετωπίσει αυτή τη σοβαρή πρόκληση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την έντονη ανησυχία μας για to δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ιρακινών που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας και απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Επαναλαμβάνουμε την μέγιστη σημασία της διατήρησης της κυριαρχίας, ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών απέστειλε χθες επιστολή προς την Υ.Ε. της ΕΕ κα. Catherine Ashton ζητώντας την άμεση αντίδραση της ΕΕ και την συμπερίληψη του θέματος στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αφού πρώτα προηγηθούν διαβουλεύσεις με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες και κυρίως των ΗΠΑ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:50:52 PM