Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στη Νέα Ζηλανδία επέδωσε τα διαπιστευτήριά της - 11/06/2015


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στο Κυβερνείο στην Welligton, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας Lieutenant General The Rt Hon Sir Jerry Mateparae, GNZM, QSO, ως Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Ζηλανδία, με έδρα την Καμπέρα.


Στην ομιλία της κατά την επίσημη τελετή, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και εξέφρασε τις ευχαριστίες και εκτίμηση της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για τη διαχρονική υποστήριξη της Νέας Ζηλανδίας στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος. Ενημέρωσε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και διαβεβαίωσε για την επιθυμία και πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης η οποία θα επανενώνει το νησί, τον λαό και τους θεσμούς και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων ανεξαρτήτως καταγωγής.

Στην αντιφώνησή του, ο Γενικός Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας καλωσόρισε την Ύπατη Αρμοστή και αναφερόμενος στις πολύ φιλικές και στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς. Διαβίβασε επίσης θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναφερόμενος δε στη διαχρονική υποστήριξη της Νέας Ζηλανδίας στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, χαρακτήρισε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ως πολύ θετική εξέλιξη και επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση, σύντομα, μίας αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:31 PM