Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών - 18/07/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Κυριακή 20 Ιουλίου, 2008 για τη Μάλτα όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον Αν. Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Tonio Borg. Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό καθώς και η προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Κυπριανού θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Dr Edward Fenech-Adami.


Από τη Μάλτα ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί τη Δευτέρα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουλίου.
Η κατάσταση στη Σομαλία, στο Ιράν, στο Τσαντ, στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης τις σχέσεις της ΕΕ με την Ουκρανία καθώς και τις Διατλαντικές Σχέσεις

Στη συνέχεια, την Τρίτη 22 Ιουλίου, 2008, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Σερβία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Vuk Jeremic. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Κυπριανού θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Boris Tadic καθώς και από τον Πρωθυπουργό Mirko Cvetkovic. Θα έχει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Slavica Djukic.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:59:35 PM