Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη στην Αργεντινή. 26 Φεβρουαρίου 2019


O Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αργεντινή με έδρα την Μπραζίλια, κύριος Χαράλαμπος Καυκαρίδης, επέδωσε στις 26 Φεβρουαρίου διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Αργεντινής, κύριο Mauricio Macri. Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων παρών ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κύριο Jorge Faurie. Ο κύριος Καυκαρίδης διαβίβασε στον Πρόεδρο της Αργεντινής τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια επακόλουθης συνομιλίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ο Κύπριος Πρέσβης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την έμπρακτη συμβολή της Αργεντινής για ειρήνη στην Κύπρο, μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή της στην UNFICYP.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η συμμετοχή της Αργεντινής στην UNFICYP βοηθά τη χώρα να έχει άμεση ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, και πως στόχος είναι η ειρηνική επίλυση των διαφορών. Παράλληλα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μέρκοσουρ, και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 01/03/2019 09:34:42 AM